Tak kis4h dikr1tik, Aliff Syukri pelawa Awie berduet bersama

Bagai mencur4hkan air ke daun keladi dan itulah perumpamaan yang sesuai diberikan kepada usahawan kontr0versi Datuk Seri Alifff Syukri. Mana tidaknya, segala krit1kan, cemvhan dan mak1an yang diberikan oleh ramai tidak mendatangkan hasil terutama nyanyiannya yang disamakan seperti katak memanggil hujan.

Ini tidak terkecuali kenyataan kes4l yang dilemparkan Datuk Awie mengenai kehadiran usahawan tersebut yang dingin mencuba nasib sebagai penyanyi.

Tak kisah krit1kan ramai, Aliff sekadar mahu warnai  industri hibvran je…

Terbaharu, usahawan dan personaliti media sosial itu mendedahkan dirinya tidak pernah mengambil peduli dengan apa jua pendapat yang dilontarkan oleh penyanyi rock tersebut sebaliknya mahu memeriahkan industri seni hiburan sahaja.

Menurut Aliff, penyanyi otai tersebut sudah menempuhi zaman kegemilangan sebagai bintang rock dan sepatutnya memberi peluang kepada individu lain untuk turut sama menc3buri dunia nyanyian.

“Kepada Datuk Awie, I love you, I peminat setia you, you dah ada zaman kegemilangan you walaupun sebagai penyanyi rock sampai sekarang.’ujarnya.

Datuk Awie, jom kita duet bersama!

Dalam pada itu, usahawan berusia 35 tahun itu sempat memperlawa dengan nada s1nis kepada Datuk Awie untuk berkolaborasi bersama dalam penghasilan lagu baharu pada masa akan datang.

“Ini tahun 2022, semua orang berhak berkarya, mempamerkan bakat. Jadi, saya sebagai peminat Datuk Hattan, Awie.

“Alhamdullilah, lagu saya trending dan saya teringin berduet dengan you. I rasa kalau berduet dengan you mungkin trending sebab saya kan artis nombor satu. Mana tahu dia nak berduet dengan saya,”kata Aliff dengan yakin.

Mereka krit1k sebab cembvru dengan saya – Aliff

Selain itu, Aliff menyifatkan mereka yang seringkali meninggalkan kata-kata n1sta itu sebenarnya cembvru melihat kejayaan dan bakat yang dimilikinya.

Malah, anak kepada pengasas kosmetik pengasas kosmetik Sendayu Tinggi dan Jamu Ratu Malaya, Rozita Ibrahim memberitahu dirinya tidak pernah meminta sesen duit daripada orang ramai bagi mengeluarkan lagu baharunya itu.

“Sebenarnya mereka itu cembvru sebab tak trending. Mereka cembvru sebab mereka tiada suara sedap seperti saya. Itu saja mereka cembvru.

“Saya tak minta orang keluarkan lagu saya. Mereka yang kvtuk-kutvk saya pun, saya punya pendapatan sampingan buat lagu ini cec4h puluh-puluh ribu.

“Jadi, mereka nak kvtuk-kutvk saya ini, saya tak kisah apa orang cakap sebab saya tak minta duit mereka dan saya tak minta derm4 duit mereka buat lagu ini,”ujarnya.

Menariknya, Aliff mendedahkan dirinya dit4warkan oleh syarikat rakaman luar negara namun terp4ksa diketepikan kerana menganggap kerjaya nyanyian hanyalah sekadar hobi dan pekerjaan sampingan.

Terdahulu, Datuk Awie atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Othman, 54, mengkr1tik dan meluahkan kek3cew4an apabila industri seni ‘dil4curk4n’ oleh segelintir usahawan yang cuba memasuki dalam dunia nyanyian.

Sumber: mStar 

About admin

Check Also

“Takvt Hil4ng Imej ‘Isteri Teran1aya’..” – Syamsul Buat Surat Terbuka, Dakw4 PS Bersungguh Suruh T4rik K3s Nusyuz

Tengah pagi semalam, pengarah Syamsul Yusof dilihat memuat naik satu surat terbuka buat isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *