“Syukur Di Set Saya Terus Dapat Dua Tawaran Filem & Telemovie…,” – Rezeki Iqbal, Dia Tanya Agak-Agak Ada Bakat Berlakon Tak?

Usahawan yang pernah melahirkan single berjudul Hujan dan pernah menyertai Big Stage 2022, Iqbal Zukefli berkongsi pengalamannya berlakon filem bersama bek4s majikan, Datuk Seri Vida.

Bergandingan menerusi filem berjudul Gui, Iqbal memberitahu pada awalnya dia tidak diberikan skrip dan semuanya dilakukan secara spontan.

Bagaimanapun, atas kepercayaan produksi, beberapa bab4k melibatkannya telah ditambah.

“Lakonan saya dengan Datuk Seri Vida dalam filem Gui yang akan ditayangkan di @astrofirst.official.

“‘Gui’ bermaksud hantu dalam Bahasa Mandarin. Senang hati dapat berlakon bersama @fauziahnawi , @iamellymazlein , @azadsyaziraroses , @bellngasriofficial dan @radin_era.

“Waktu ini saya dengan Dato Seri Vida hanya beraksi di depan kamera sahaja tanpa bercakap apa-apa walau duduk sebilik.

“Setahun saya tidak berbicara baik dengan Dato Seri Vida. Dalam lakonan orang nampak kami mesra bergvrau senda, vsik mengvsik. Apapun, kata semua ‘chemistry’ kami kuat untuk lakonan.

“Di set penggambaran, kami tidak ada skrip. Semua 4ksi dan skrip adalah spontan. Setelah pengarah lihat saya mampu berlakon, tiba-tiba banyak scene yang ditambah,” tulisnya di dalam sebuah hantaran di Instagram.

Malah menerusi perkongsian sama, Iqbal turut terharu apabila dia sekali lagi telah ditawar untuk membintangi sebuah filem dan telefilem lain selepas ini.

“Juga syukur di set juga saya terus dapat dua tawaran filem dan telemovie lagi untuk seterusnya. Saya tetap m3ntah perlu banyak belajar.

“Ini semua atas bantuan pengarah, krew dan pelakon yang hebat mengajar saya. @saphirescreen @hasnizanordin. Tunggu tayangannya. Ada bakat berlakon tak saya agaknya ya?,” tanya Iqbal.

Sumber : mediahiburan

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *