“Saya Jalankan Hidup Macam Biasa Walaupun…,” – Siti Nordiana

Penyanyi dan pelakon, Siti Nordiana mendedahkan dia menerima keputusan yang diputuskan oleh Mahkamah Tinggi pada Jumaat yang menolak permohonan dua individu untuk membatalkan sam4n fitn4h yang difailkan bintang tersebut, Julai tahun lalu.

Siti Nordiana Alias atau Nana, 37, bagaimanapun belum boleh memberikan komen secara terperinci kerana proses selanjutnya masih berjalan.

“Keputusan tersebut saya terima semalam (Jumaat) daripada pegu4m saya. Ini adalah keputusan pertama dan saya difahamkan masih ada lagi beberapa permohonan lain daripada pihak sana.

“Yang pertama ini sudah dapat jawapan, ditolak. Keputusan yang diputuskan mahkamah, itulah dia. Apa pun saya serahkan segalanya kepada prosedur perund4ngan,” katanya kepada MH.

Nana berkata demikian ketika ditemui ketika siri Jelajah 90 Suria Memang Cantik Kak ELL yang berlangsung di Paradigm Mall, Johor Bahru, pada Sabtu.

Ditanya perkembangan dirinya susulan k3s mahk4mah yang masih berjalan, Nana akui dia memilih untuk meneruskan kehidupan seperti sebelumnya.

“Saya jalankan hidup macam biasa. Walaupun mungkin proses ini ambil masa yang lama, tapi tak mengapa, saya okay saja. Hidup dengan cara sendiri.

“Kalau dipanggil untuk perlu hadir ke mahk4mah, saya akan hadir. Begitulah, ” katanya lagi.

Terdahulu media mel4porkan, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menolak permohonan dua individu untuk membatalkan sam4n yang difailkan Nana terhadap mereka, berhubung d4kwaan memfitn4hnya di platform media sosial Instagram.

Dua individu itu ialah Pegawai Perhubungan Awam Syarikat Rakaman FMC Music Sam Musyadzafar Samin, 44, dan jurusolek artis bebas Razidah Ahmad Senusi, 43.

Perkara itu dimaklumkan pegvam Abang Azlan Abang Ariffin yang mewakili Nana selaku plaintif selepas prosiding kes secara dalam talian di hadapan Pesuruhjaya Kehakiman Dr. John Lee Kien How @ Mohd.Johan Lee.

Menurut pegvam itu, mahkamah turut memerintahkan kedua-dua defendan tersebut membayar kos RM3,000 kepada Siti Nordiana.

“Mahkamah menolak permohonan itu atas alasan antaranya terdapat asas fitn4h dalam pernyataan tuntutan plaintif. Tarikh 27 September ini ditetapkan untuk pengurusan k3s, seterusnya,” kata pegvam tersebut yang dipetik.

Terdahulu Sam Musyadzafar dan Razidah masing-masing merupakan defendan keempat dan kelima telah memfailkan permohonan untuk membatalkan saman tersebut pada 24 Januari lalu.

Pada prosiding sama, Sam Musyadzafar diwakili peguam Zeti Zulfah Zulkifli @ Hassan manakala Razidah diwakili Muhammad Aliff Haiqal Roslan.

Selain kedua-dua defendan itu, Siti Nordiana turut meny4man Lan Solo atau nama sebenarnya Mohd Razlan Mohamed Yusof, 36, isterinya Nur Sheila Hassim, 36, dan Zuraidah Badron, 35, atau lebih dikenali sebagai Syura, selaku defendan pertama sehingga ketiga.

Menerusi pernyataan tuntutan yang difailkan pada 30 Julai 2021, Siti Nordiana mendakwa pada 20 Julai tahun lepas kira-kira 11.58 malam, melalui siaran langsung yang dikendalikan oleh Nur Sheila dan disertai empat defendan lain menerusi akaun Instagram masing-masing telah menyiar, mengeluar serta menerbitkan kata-kata berunsur fitn4h terhadapnya.

Sumber :MH

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *