“Penyanyi dulu pun bukan dari as4l suara sed4p…”- Vida

Sejak kebelakangan ini, penglibatan pengasas kosmetik dan juga personaliti media sosial dalam bidang seni terutamanya nyanyian seakan cendawan tumbuh kerana ada sahaja lagu-lagu yang dibuat bertujuan untuk marketing mereka.

Boleh disimpulkan, kebanyakan lagu yang dinyanyikan oleh mereka terdengar svmbang walaupun liriknya dihasilkan dengan bagus.

Dengan kontr0versi yang tidak sudah-sudah, ia sememangnya membuatkan netizen muak serta orang-orang industri yang mend4kwa mereka ini sebenarnya per0sak industri muzik tempatan.

Vida n4fi sengaja nak ros4kkan industri hibur4n

Terbaharu, usahawan kontroversi yang juga seorang ‘penyanyi’ iaitu Datuk Seri Vida tampil meny4ngkal d4kwaan tersebut dan mengatakan kehadirannya adalah bukan untuk mer0sakkan indvstri.

Penyanyi dulu pun dari asal suara tak sed4p

Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman berkata, orang ramai perlu bersifat lebih terbuka dalam memberi ruang dan peluang kepada mana-mana individu yang mahu mengeluarkan lagu sendiri.

“Penyanyi dulu pun bukan dari asal suara sedap. Menyanyi satu, dua lagu kemudian dia menjadi bertambah baik. Saya juga begitu,” katanya.”katanya.

Tambah Vida, tiada penyanyi di Malaysia selain dirinya yang mampu menghasilkan aura luar biasa sehingga ia menjadi popular dengan semula jadi.

“Lagu saya Ku Ikhlaskan, mana ada penyanyi di Malaysia yang dapat ‘spark’ macam itu tapi saya dapat (sehingga lagu itu menjadi popular) dan lagu ini bukan genre untuk viral. It’s a serious song dan suara saya sedap.”akui Vida.

Jangan duduk bawah tempurung…

Malah, pengasas produk kecantikan Vida Beauty meminta orang ramai supaya lebih berfikiran terbuka dan tidak memandang rendah terhadap individu yang bernyanyi dengan menggunakan bantuan autotune.

“Tiada ada orang di Malaysia mempunyai benchmark itu. Ini bukan zaman tok kaduk dah, jangan duduk bawah tempurung. Mereka perlu buka minda untuk menerima benda itu dan menjadikan ia sebagai pengajaran jika ia baik untuk dicontohi.

“Autotune pun tak kisahlah, gunalah teknologi yang sedia ada,”terang usahawan berusia 51 tahun itu.

Terdahulu, Datuk Awie atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Othman, 54, mengkr1tik dan meluahkan ke3ecew4an apabila industri seni ‘dil4curkan’ oleh segelintir usahawan yang cuba memasuki dalam dunia nyanyian.

Sumber: Media Hiburan (Juliana Johar)

About admin

Check Also

“Saya Akan Bantu Dia..” – Hafiz Mahamad ‘Offer’ Nak Hilangkan Parvt Wajah Shuhada

Sebelum ini, bekas isteri kepada pelakon, Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada ditawarkan menjadi model untuk …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *