“Gemvk! mana ada kurvs..”- Sherry Al-Hadad tervk kena ‘b0dy sh4ming’

Semua sedia maklum, pelakon dan pengacara Sherry Al-Hadad atau nama sebenarnya Shariffah Mariam Syed Abdullah Al-Hadad mengalami penurunan berat badan baru-baru ini sehingga berjaya menarik perhatian netizen.

Namun begitu, berbeza pula kali ini, menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh pengguna @azlinda.alin di laman TikToknya, Sherry yang sedang berjalan di karpet merah sambil memakai ‘wondersuit’ atau bengkung mencetuskan pelbagai reaksi netizen.

Gemvk je aku tengok!

Puj1an yang diberikan oleh azlinda di ruangan kapsyennya, “Sherry nampak lebih kurus dan ada bentuk” telah mendapat krit1kan netizen dimana mereka tidak bersetuju dengan apa yang didakwa olehnya.

Malah, netizen menganggap hanya pinggang Sherry kelihatan kecil disebabkan oleh ‘wondersuit’ yang dipakainya dan saiz badannya itu tidak mengalami sebarang perubahan dan kekal sama seperti dahulu.

antara komen netizen

Takpelah, Sherry tetap cantik!

Bagaimanapun, disebalik komen neg4tif yang berunsurkan ‘b0dy sh4ming’ itu, ada juga netizen yang memvji kecantikkan serta menitipkan kata-kata semangat buat pengacara yang berusia 38 tahun itu meskipun dia kelihatan mengalami peningkatan berat badan berbanding sebelum ini.

Kurvs atau gemvk, kita sebagai netizen perlu jaga kata-kata yang keluar daripada mulut kita untuk menjaga perasaan orang lain. Kita perlu ingat, ‘b0dy sh4ming’ adalah salah satu jen4yah di sisi undang-undang.

Apa yang penting, tubuh badan kekal sihat dan bersemangat untuk melakukan rutin harian.

Sumber: TikTok @azlinda.alin

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *