Afdlin Shauki Kek0k Sebut Bek4s Isteri, Hati Belum Tertutup Untuk Kembali Rujvk

Selepas 25 tahun mendirikan rumah tanga, bekas isteri kepada pelakon dan pengarah Datuk Afdlin Shauki iaitu Datin Maria Christina Orow Abdullah mendedahkan mereka sudah bercer4i sejak April lalu.

Memetik mStar Online, Afdlin berkata dia tidak pernah menutup pintu hatinya untuk kembali rujvk dengan bek4s isteri namun menyerahkan kepada takdir.

“Saya tidak pernah tutup hati untuk kami kembali bersama namun saya serahkan semuanya kepada jodoh dan kuasa Allah. Selepas bercer4i, kami tidak pernah berbincang tentang hal tersebut dan membiarkan keputusan yang dibuat sebelum ini.

“Sebelum lafaz tal4k di mahk4mah, kami berpeg4ngan tangan dan memohon maaf.  Kami berpelvkan buat kali terakhir sebelum melafazkan cer4i,” kataya.

Masih bekerjasama dalam berkarya, Afdlin berkata ia bukan satu masalah kerana dia dan bek4s isteri sudah lama bersahabat baik. Namun, Afdlin mengakui kek0k untuk menyebut bek4s isteri apatah lagi sudah lama mendirikan rumah tangga.

“Sebenarnya rasa pelik apabila sebut dia sebagai bek4s isteri. Kami sudah berkawan lama dan akan terus kekal begitu. Dia adalah sahabat dan pasangan dalam kerja penulisan.

“Tak pernah rasa kek0k untuk bekerjasama walaupun sudah bercer4i malah kami sambut raya bersama meskipun sudah bercer4i.  Kami masih berkawan, cuma bezanya sekarang tidak lagi tidur sekatil,” katanya.

Dalam pada itu, Afdlin berkata  perasaan par4noid sepanjang pandemik antara sebab hubungan antara mereka mula rengg4ng. Ujanrya, anak-anak menerima baik perpis4han tersebut.

“Ketika tempoh pandemik sebelum ini keluarga sya jadi terlalu par4noid kerana saya sering kerja di luar sedangkan mereka tidak keluar rumah. Saya sendiri tidak akan pulang ke rumah  selepas kerja jika ada masalah selesema. Itu antara faktor yang meng4nggu keluarga kami.

“Anak-anak merima baik perpis4han ini. Kami duduk bersama di bulan Ramadan untuk berbincang. Mereka memahami jika ini adalah keputusan yang membuatkan kami gembira,” katanya. 

Afdlin dan Maria mendirikan rumah tangga pada 1997. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan tiga cahaya mata, Mia Sara, Anaias dan Ileana Matin.

Sumber : Mstar

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *