“Takk4nlah Nak Tunggu Saya M4ti, Baru Semua Nak H4rgainya?,” – Aliff Syukri Buat Sidang Media, Ulas Lagu Baby Sayang

Usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri mendedahkan dia berasa sangat sed1h apabila dia did4kwa gil4 dan diminta mend4patkan raw4tan kesih4tan ment4l oleh sesetengah netizen.

Aliff atau nama sebenarnya Aliff Syukri Kamarzaman, 35, ditemui berkata, dia masih w4ras dan berdepan dengan mas4lah ment4l.

“Apapun, ada kalanya saya terfikir juga mungkin bakat nyanyian ini akan dihargai oleh rakyat Malaysia selepas saya sud4h tiada (men1nggal dun1a) nanti. Tapi, takkanlah nak tunggu saya dah m4ti, baharu semua orang nak mengh4rgainya?

“Sejujurnya, kenapa saya terus menghasilkan lagu sehingga kini kerana saya memang ada impian nak jadi seorang penyanyi. Saya minat menyanyi kerana yakin ada bakat dan sentiasa disokong peminat,” katanya kepada MH.

Aliff turut menambah, dia sanggup melaburkan duit sendiri kira-kira RM70,000 untuk single terbaharunya, Baby Sayang.

Dia pada masa sama menyifatkan rakyat Malaysia tidak tahu menilai bakatnya sebagai penyanyi ‘nombor satu negara’ kerana kesemua 10 lagu pernah dihasilkannya menjadi ‘trending’ di YouTube.

“Walaupun pelbagai kec4man yang saya terima, tetapi sehingga kini kira-kira 10 buah lagu yang sudah saya hasilkan, semuanya ‘trending’ nombor satu di YouTube dan tak pernah berada di kedudukan kedua atau ketiga.

“Seperti lagu Bobo Di Mana dan Kelepok Raya, ‘trending’ nombor satu di YouTube. Begitu juga lagu baharu, Baby Sayang ini terus ‘trending’ nombor satu di YouTube dalam tempoh sembilan jam selepas ia dilancarkan semalam.

“Sekalipun ramai netizen kata suara saya macam itik, tak boleh nyanyi, tapi lagu saya tetap ‘trending’,” katanya lagi.

Terdahulu, Aliff ditemui pada sidang media untuk penjelasan isu muzik video lagu yang turut menampilkan penyanyi Baby Shima di Kota Damansara, pada Khamis.

sumber : gempak

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *