Dijemput Menghadap Tun Ali, Syamsul Yusof Bakal Bikin Filem Kesultanan Melaka?

Kejayaan Syamsul Yusof dalam pembikinan filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan memang tidak dapat din4fikan lagi apabila filem tersebut berjaya mer4ih kutipan mencecah hampir 100 juta sejak ia mula ditayangkan sekitar pertengahan Jun lalu.

Terbaru, Syamsul dilihat berada di pejabat Yang Dipertua Negeri Melaka Tun Seri Setia Dr Haji Mohd Ali bin Mohd Rustam.

Beri bayangan?

InsyaAllah Melayu Islam Melaka akan dikenali diserata dunia melalui filem. Terima kasih Yang Dipertua Negeri Melaka Tun Seri Setia Dr. Haji Mohd. Ali bin Mohd. Rustam. Barakallah.

Kegigihan Syamsul dalam menghasilkan filem yang berkualiti merupakan faktor pengarah ini dilirik oleh beberapa pihak untuk mengangkat sejarah Melayu silam. Di samping pandai memilih barisan pelakon yang hebat, Syamsul dikatakan mempunyai kru yang mantap untuk penghasilan setiap filemnya.

Menerusi perkongsian beberapa foto ketika berada di pejabat Yang Dipertua Negeri Melaka, Syamsul seakan memberi bayangan bahawa akan ada projek tentang negeri Melaka yang sememangnya terkenal sebagai Bandaraya Bersejarah. Menurut Syamsul, Yang Dipertua Negeri Melaka memintanya untuk menekankan perpaduan antara Sultan, bendahara dan pahlawan Melayu dalam filem penghasilannya selepas ini.

Melihat daripada kejayaan Mat Kilau, warganet mula meneka bahawa mungkin akan ada filem tentang Kesultanan Melaka dengan tokohnya, Hang Tuah.

Empayar besar, teruskan!

Perkongsian yang dibuat Syamsul ternyata mendapat sambutan yang baik oleh warganet. Menurut warganet, kisah berkenaan pahlawan masa silam harus diketengahkan pada zaman ini. Di samping itu, rakan artis melu4hkan rasa 4agum dengan kejayaan yang dicapai oleh Syamsul. Mereka juga meluahkan rasa tidak sabar untuk menonton filem seterusnya arahan Syamsul.

Lepas ni boleh dapat gel4ran Datuk

Di ruangan komen, warganet sempat menitipkan doa agar Syamsul diberi gelaran ‘Datuk’ sempena sumbangannya dalam memartabatkan filem-filem pahlawan di negara ini.

Sumber: Syamsul Yusof

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *