Tak semua artis buat m4ksi4t, Lisa Surihani contoh terbaik kej4r akhir4t

Ketika segelintir artis r4ncak menerima pelbagai kec4man netizen, tidak bagi pelakon Datin Lisa Surihani yang berjaya membuatkan orang ramai berasa tenang dan sejuk hati melihat personalitinya.

Di sebalik cerita video panas artis, membuka hijab, tarian g3lek usahawan serta aks1 berpelvkan antara pelakon lelaki dan wanita dalam drama, Lisa dilihat terus fokus untuk menjadi insan lebih baik.

Terbaru, pelakon berusia 36 tahun itu sekali lagi mencvri tumpvan apabila menyertai majlis keagamaan di rumah rakan selebriti Linda Rafar pada Ahad lalu.

“Moments di usrah bersama Ustaz Wadi di rumah Kak Linda,” tulisnya memuat naik sebuah video di laman Instagram.

Majlis dikendalikan oleh pendakwah popular, Ustaz Wadi Annuar itu menghimpvnkan golongan selebriti bagi bersama-sama mendengar tazkirah dan perkongsian ilmu disampaikan.

Antara kelib4t yang hadir adalah Datuk Nora Ariffin, Erra Fazira, Neelofa, Izara Aishah, Heliza Helmi, Diana Amir, Kilafairy, Farhatul Fairuzah dan ramai lagi.

Meninjau di ruangan komen, ramai pengikut melu4hkan kesyukuran apabila melihat Lisa yang tidak jemu mengejar ilmu dan 4anjaran pahala daripada Allah SWT.

Selain itu, ramai juga memvji suasana positif disertai golongan artis dengan menyifatkan terpancar ‘nur’ pada wajah masing-masing yang berusaha menjadi hambaNya mengikut landasan Islam.

Tenangnya tengok Lisa!

Semua aura yang positif…

Masing-masing ada cahaya di wajah

Alhamdulillah, Allah pilih kalian

Begitulah insan mengejar akhirat, tidak lagi memandang hal dunia untuk mengekalkan populariti di mata manusia. Jauh sekali mengharapkan pvjian! Semoga semua terus beristiqamah.

Sumber: Instagram Lisa Surihani

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *