‘Kau Ingat Gel3k Di Khalayak Tu Dapat Pahala Ke?’ – Ustaz Ahmad Dusuki

Nama selebriti versatil Ifa Raziah menjadi bualan h4ngat di media sosial sejak minggu lalu.

Bermula dengan tular video bergelek di sebuah majlis keramaian, diikuti dengan penjelasan Ifa yang menegaskan yang dia berbuat demikian selepas usai majlis akikah dan dibayar sebanyak RM20,000 untuk membuat persembahan.

Kau bay4r aku RM20,000, aku gel3k!

Terbaru, Ifa sekali lagi menjadi bualan ramai selepas menempelak netizen yang meminta dia untuk berg3lek ketika siaran langsung di TikTok.

Pelakon berumur 46 tahun itu menegaskan dia tidak akan menuruti permintaan sekiranya tidak menerima sebarang bayaran.

Bukan free tau. Aku duduk dalam dunia ini tak ada buat benda free. Semua berbayar. Bukan setiap hari kita untvng, ada masanya kita tak untvng macam orang berniaga seperti saya.

Ada masa yang tak ada show (persembahan), ada masanya saya laris di pasaran di mana saya ada tiga atau empat kali show

Tapi, kalau yang masuk ini (siaran langsung di TikTok) ini mahu saya berg3lek, suruh menyanyi, benda itu bukannya free tapi berbayar. Kalau masuk duit dalam akaun, saya boleh berg3lek. Dengan bayaran, tiada benda free di dunia ini.

Setiap mukmin akan disoal

Kenyataan itu menvundang pendakwah terkemuka, Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani untuk men3gur pemilik nama Saripah Raziah Mustaph di Facebook.

Tak semua boleh bawa masuk duit tu menjadi keuntvngan bagi kehidupan kita, yang di bimb4ng jika yang masuk duit tu membawa kepada kecel4kaan di masa depan kita.

Setiap mukmin akan disoal di hadapan Allah nanti dari mana ia mendapatkan hartanya dan kemana ia membelanjakan hartanya di jalan Allah.

Jika hartanya hanya mengeny4ngkan perutnya, terg0lek g0leklah ia di akhirat nanti, menjawab di hadapan Allah, lebih lebih lagi hartanya dari sumber mengg0lek meng3lek punggvngnya di khalayak ramai di dunia ini.

Kau ingat gel3k di khalayak tu dapat pahala ke? Bangganya kau!!

Sumber: Instagram @ifa_raziah & Facebook Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani 

About admin

Check Also

“Saya Tak Pernah Cakap Suami Saya Cur4ng, You All Yang Fitn4h Suami Saya”

Baru-baru ini hangat diperkatakan apabila pelakon Datin Paduka Eina Azman memuat naik video dirinya men4ngis sekaligus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *