“Tak Kelakar, Mereka Boleh Travma,” – ‘Kurvng’ Budak & Pasang Audio H4ntu Jadi Trend, Ikmal Amry Kecew4 Sik4p Sesetengah Ibu Bapa Kejar Perh4tian

Pelakon, Ikmal Amry akui kecew4 dengan sik4p segelintir ibu bapa atau penjaga kanak-kanak yang gemar melakukan video pr4nk yang tidak bermanfaat hanya semata-mata demi mengejar trend.

Sebagai contoh, ada diantara mereka yang sanggup mengvrung anak-anak di dalam sebuah bilik kemudian memasang audio bersuara ponti4nak.

Menurut Ikmal, trend tersebut sebenarnya bukanlah sesuatu yang lucu sebaliknya boleh mendatangkan travma di minda kanak-kanak.

“Sekarang ini ada satu trend di Tik Tok dimana orang mengvrung anak mereka lepas tu buka sound ponti4nak. Saya rasa perkara tu tak kel4kar.

“Mental budak-budak ni sangat svnsitif. Bila korang buat macam tu, mungkin mereka boleh travma atau t4kut dengan perkara-perkara sebegitu,” katanya.

Pandangan tersebut dikongsikan sendiri oleh bapa kepada seorang cahaya mata itu menerusi beberapa hantaran di ruangan Instagram stories.

Katanya lagi, sekiranya mahu meng3jar perh4tian sekalipun, banyak lagi konten-konten menarik dan bermanfaat yang boleh dibuat para ibu bapa.

“Sebenarnya banyak lagi perkara yang korang boleh main dengan anak-anak korang selain daripada perkara sebegitu.

“Banyak je lagi cara lain nak dapatkan jumlah viewers seperti yang korang mahukan daripada buat benda b0d0h macam ni,” kongsinya lagi.

Lantaran itu, pelakon kelahiran program Hero Remaja 2017 itu berharap agar trend seperti ini dapat dih3ntikan pada masa akan datang.

“Berub4hlah…tuk4rlah buat benda lain. Hent1kanlah kejar perkara-perkara trending yang macam ni. Lagi-lagi pasal m3ntal anak. Tak kelakar pun benda ni,” akhirinya.

Sekadar informasi, Ikmal telah mendirikan rumah tangganya bersama wanita pilihan hati, Najla Shamsul pada tanggal 19 Disember 2020 di Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Pasangan ini telah dikurniakan seorang cahaya mata perempuan bernama Cailie yang lahir pada 30 Disember 2021.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Ikmal Amry

About admin

Check Also

“Takvt Hil4ng Imej ‘Isteri Teran1aya’..” – Syamsul Buat Surat Terbuka, Dakw4 PS Bersungguh Suruh T4rik K3s Nusyuz

Tengah pagi semalam, pengarah Syamsul Yusof dilihat memuat naik satu surat terbuka buat isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *