Sampah Bertaburan, Netizen Kecew4 Lihat Sik4p ‘Peng0t0r’ Pengunjung Acara Permotoran Ini

Pada hujung minggu lepas, telah berlangsungnya acara RX-Z Members 4.0 yang men4aksikan lebih 30,000 peserta hadir di Kompleks Sukan Gong Badak, Terengganu. Acara permotoran diadakan selepas dua tahun ianya tidak dapat dilangsungkan gara-gara p4ndem1k yang mel4nda.

Acara tersebut juga meriah dihadiri oleh peminat motor dan orang ramai yang turut sama menyertai program tersebut. Namun di sebalik kemeriahan itu, keadaan di sekitar Kompleks Sukan itu yang dipenuhi dengan sampah sarap selepas acara berakhir telah menjadi bualan ramai di media sosial.

Mana tidaknya, kelihatan begitu banyak sampah yang berselerakan di tempat acara tersebut berlangsung yang dipercayai ditinggalkan pengunjung yang hadir. Lebih meny3dihkan, bukan sedikit jumlah sampah yang ditinggalkan di merata-rata tempat ini.

Menerusi gambar-gambar yang dikongsikan oleh Bernama, dapat dilihat sampah sarap seperti bekas plastik minuman, botol air plastik, bungkusan makanan yang ditinggalkan oleh pengunjung yang hadir. Malah sampah sarap itu dibiarkan berselerakan di lantai, tempat duduk pengunjung dan ada juga yang siap terg4ntung pada pokok.

Perkongsian ini turut menimbvlkan rasa kurang senang netizen yang menganggap acara tersebut sebagai gag4l walaupun ada pengunjung yang sanggup datang dari jauh untuk menghadiri acara tersebut. Namun melihatkan kawasan acara tersebut yang dicem4ri dengan sampah ini, ramai berpendapat rakyat Malaysia masih kurang kesedaran mengenai hal seperti ini.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen turut sama melu4hkan rasa kecew4 melihat sik4p tidak bertanggungj4wab pengunjung ini. Tidak kurang juga yang berasa ka4sihan melihat nasib para pekerja pembersihan yang terpaksa meluangkan lebih masa untuk kerja mengemas.

SUMBER : BERNAMA

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *