“Kau ingat aku gel3k free ke? Bay4rlah!”- Ifa Raziah

Baru-baru ini nama pelakon Ifa Raziah menjadi perhatian ramai apabila dia kelihatan sakan bergel3k bersama artis lain di semua majlis akikah pasangan Addy Kanna sehingga mencetuskan amarah serta kec4man hebat warganet.

Kau ingat gel3k aku tu free ke? Semua gel3k aku tu masuk dvit tau

Terbaharu, tular sebuah video di TikTok mengenai selebriti berusia 47 tahun ini di mana dia diminta warganet untuk ‘berg3lek’ ketika dalam siaran langsung, namun dibid4s oleh Ifa Raziah dengan mengatakan dirinya bukan sesuka hati untuk berbuat sedemikian sekiranya tanpa bay4ran.

Ifa atau nama sebenarnya Saripah Raziah Mustapha menjelaskan dirinya tidak akan menerima sebarang pekerjaan tanpa dib4yar memandangkan ia adalah sebahagian daripada punc4 pendapatan.

“Bukan free tau. Aku duduk dalam dunia ini tak ada buat benda free. Semua berbayar. Bukan setiap hari kita untung, ada masanya kita tak untung macam orang berniaga seperti saya. Ada masa yang tak ada show (persembahan), ada masanya saya laris di pasaran di mana saya ada tiga atau empat kali show.
“Tapi, kalau yang masuk ini (siaran langsung di TikTok) ini mahu saya bergelek, suruh menyanyi, benda itu bukannya free tapi berbayar. Kalau masuk duit dalam akaun, saya boleh bergelek. Dengan bayaran, tiada benda free di dunia ini.”ujar Ifa.

Saya bukannya perempuan mur4han. Saya masih ada nil4i

Ifa berkata, dirinya bukanlah seorang perempuan mur4han kerana dirinya masih mempunyai nil4i dan l4ku di pasaran. Tambah penyanyi dangdut itu, dia turut menerima apa-apa sahaja undangan majlis seperti akikah, perkahwinan, birthday, marhaban termasuklah majlis percer4ian asalkan dibay4r.

“Majlis kahwin boleh panggil akak (Ifa), birthday boleh, marhaban pun boleh. Kau ingat aku boleh menyanyi d4ngdut sahaja? Tak boleh marhaban? Majlis percer4ian kau pun boleh. Kau bayar saja kat aku.”ujarnya lagi.

Jelas Ifa, dia tidak merasakan undangan untuk menyanyi dan berg3lek itu merupakan satu masalah memandangan dia dijemput dan membuat persembahan berbayar bagi mengh1burkan orang.

Nak mar4h tapi kena sabar.. Kalau tanpa h4ters, benda takkan viral dan popular

Dalam pada itu, Ifa yang turut dikenali Miss Diva mengatakan dirinya masih dikenali ramai disebabkan bantuan ‘h4ters’ yang tidak senang duduk dengan apa yang dilakukannya. Walaupun dirinya mahu mem4rahi warganet yang meng3cam, namun dia harus melu4hkan kesyukuran atas ‘highlight’ yang diberikan kepadanya.

“Walaupun dia tak suka kita, h4ters, tapi dia yang ambil berat pasal kita. Apa yang I (saya) buat, dia akan buat jadikan konten dan kongsi di media sosial. Saya hargai tapi dalam masa sama kesi4n.”katanya.

Angkvhnya cakap

Pun begitu, perkongsian tersebut menerima pelbagai reaksi di kalangan warganet di mana ramai mengatakan selebriti bercakap ‘angkvh’.

Terdahulu, Ifa menjelaskan dirinya dibay4r berpuluh-puluh ribu untuk menyanyi dan gel3kkan itu yang memberikan dirinya dvit.

Sumber: TikTok @ifa_raziah

About admin

Check Also

“Siti Nurhaliza Pun Belum Tentu Tergamak Jual Semahal Ko…”, Azwan Ali Pertikai Harga Biskut Shuhada

Tular di media sosial sebelum ini apabila rata-rata netizen meluahkan rasa tidak puas hati dengan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *