Kanak2 perempuan berusia 12 tahun m4ut dis4mbar pet1r ketika guna telefon bimbit

Seorang murid perempuan tahun enam m4ut dipercayai dis4mbar pet1r ketika sedang berbual dengan rakannya menggunakan telefon bimbit di Kampung Baru Sungai Raya Luar, Gua Musang, Kelantan, hari ini.

Memetik laporan Utusan Malaysia, mangsa, Nur Asyqin Qistina M. Nor Zawawi, 12, yang merupakan murid Sekolah Kebangsaan (SK) Kuala Betis ditemukan terbaring di dalam bilik tidurnya dengan kes4n terb4kar pada bahagian lengan.

Menurut bapa m4ngsa, M. Nor Zawawi Awang, 54, berkata, semasa kej4dian tersebut berlaku dia baharu sahaja selesai solat Asar di surau yang terletak di hadapan rumahnya.

M. Nor Zawawi memberitahu ketika kej4dian dia dikejvtkan dengan bunyi dentum4n p3tir yang sangat kuat sebelum dimaklumkan oleh isteri mengenai keadaan anak keempatnya.

“…isteri memaklumkan anak keempat daripada lima beradik telah pengs4n di tempat tidur sambil tangan kanannya memegang telefon bimbit.

Jelasnya lagi, terdapat kes4n melecvr pada tangan kanan anaknya selain bahagian tilam tempat tidur Nur Asyqin Qistina turut menunjukkan kes4n terb4kar.

Bapa m4ngsa memaklumkan, anaknya dibawa ke Klinik Kesihatan Kuala Betis dan disahkan meningg4l dun1a oleh pegawai perub4tan bertugas sebelum di bawa ke Hospital Gua Musang untuk tind4kan lanjut sebelum proses peng3bum1an.

Sumber: Utusan Malaysia (Aimuni Tuan Lah)

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *