“Jgn merasa kita sudah sempvrna..” Datin Seri Umie Aida tampil menegvr sik4p masyarakat

Pelakon Datin Seri Umie Aida tampil menegvr si4ap masyarakat dan pengguna laman sosial terhadap komen yang ditujukan kepada penyanyi Elyana.

Ia susulan tind4kan Elyana yang mengambil keputusan untuk tidak lagi berhijab hingga menjadi bualan hangat warganet.

Umie menerusi hantaran di Facebook berkata, setiap manusia diberikan vjian pelbagai cara.

“Saya pernah berkerjasama dengan Elyana dalam filem Dukun. Masya-Allah, dia memang ada ‘strong character’, ‘simple’, merendah diri dan hormat orang. Memang tiada masalah bekerja dengan Elyana. ‘Miss you’ dik.

“Jangan merasa kita sudah sempurna maka kita terus menerus memberi tegvran dengan kata-kata yang memberi imp4k neg4tif hingga mengg4nggu jiw4 manusia lain. Hormati bila seseorang sudah berkeluarga,” katanya.

Dalam masa sama, Umie berharap tegur4n yang ingin diberikan perlu selari dengan ajaran Islam.

“Adab men3gur dalam Islam penuh kasih sayang. Kalau kita orang luar yang tak pernah kenal dengan orang yang kita ingin tegvr, sebaiknya buat solat sunat mendoakan dia. Dia sini uji4n yang lebih berat adalah kita. Sejauh mana pandangan dan tugas kita memandang hamba-Nya yang sedang divji sedangkan Allah lagi menguji hati kita. Allahuakbar.

“Di mana akhlak kita zaman sekarang? Kita berlumba-lumba mengejar ilmu sedangkan kita tidak mengamalkan apa yang kita belajar,” katanya

“Sebarkan kebaikan walaupun kita bukan baik tetapi kita nak menjadi baik. Semoga kita semua sentiasa dalam rahmat dan reda Allah SWT. Dan sama-sama kita berdoa dengan rahmat diberikan pengakhiran yang baik husnul khotimah. Allah pelihara hati kita dari sifat yang menjauhkan dari rahmat Allah SWT,” katanya.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan penyanyi lagu Diriku Tapak Sulaiman itu mengambil keputusan untuk tidak menjelaskan kontr0versi melanda dirinya.

Elyana, 35, berkata, selagi dia menjelaskan selagi itulah macam-macam cerita yang dirasakannya tidak masuk akal akan timbul.

Sumber : B.cari

About admin

Check Also

Kecantikan Marissa Dania dipvji net1zen, “Cantik macam mama Abby”

Anak perempuan kedua kepada pelakon dan penyanyi, Abby Abadi yang diberi nama Marissa Dania menar1k …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *