“Betul, Allah uj1 dengan suami” Kecew4 Dengan Musik video tersebut, Ini Kata2 isteri Aliff Syukri…

Hang4t diperkatakan video memaparkan aks1 menari gh4irah bersama Baby Shima sehingga dikec4m tervk, usahawan kontr0versi, Datuk Seri Aliff Syukri akhirnya membuat permohonan maaf secara terbuka.

Menerusi video yang dimuat naik olehnya sebentar tadi, Aliff turut memohon maaf kepada ahli keluarganya yang terp4ksa menanggung m4lu kerana perbuatannya itu.

BACA: “Dah Sedia Ke Tanggung Dos4 Penonton?” – PU Syed Tegur Aliff Syukri

“Kepada semua, saya nak mohon kemaafan dan kekhil4fan selama saya berada di media sosial ini. Saya minta maaf banyak-banyak dari hujung rambut sampai hujung kaki terutama mak dan isteri saya. Saya minta maaf banyak-banyak,” katanya.

Dilihat men4ngis teresak-esak, Aliff berkata dia membuat keputusan undurkan diri dari media sosial demi ibunya, isteri serta anak-anak. Ujarnya lagi, dia menyifatkan kali ini adalah uji4n paling berat buat dirinya.

“Demi mak saya, bini saya, anak-anak saya, saya tak nak main media sosial dah. Saya minta maaf banyak-banyak. Terima kasih atas sokongan semua kepada saya. Sesungguhnya ini dug4an paling berat buat saya. Doakan yang terbaik buat perniagaan saya,” katanya.

Sementara itu, pada kapsyen video tersebut Aliff turut mengucapkan selamat tinggal pada akaun Instagram miliknya itu yang mempunyai pengikut mencecah 4.3 juta. Aliff turut mengatakan dia hanyalah insan k3rdil yang mempunyai banyak dosa serta mendedahkan dia sebenarnya s4kit ment4l.

“Selamat tinggal Instagram. Awak adalah permainan yang terindah buat saya. Bukan senang saya nak berpis4h dengan awak dan nak ada kawan banyak seperti ini. Saya akan rindu momen dan memiliki 4.3 juta kawan dan semua media sosial saya termasuk Facebook dan TikTok yang berjuta-juta.

“Saya hanyalah insan k3rdil yang banyak dosa. Saya sebenarnya ada s4kit ment4l dan dah tak tahan. Dari kosong sampai ke tahap ini, saya redha dan ikhlaskan demi kebaikan semua. Doakan yang terbaik buat saya,”tulisnya

Terdahulu,

Semalam, usahawan sens4si, Datuk Seri Aliff Syukri sekali lagi dikec4m apabila memuat naik paparan muzik video lagu dangdutnya menari gh4irah bersama Baby Shima.

Video itu turut mendapat perhatian Pendakwah bebas dan Pencetus Ummah (PU) Syed Mohd Bakri yang memberikan tegvran kepada Aliff supaya membatalkan hasrat mel4ncar muzik video tersebut

“Sekali lagi Aliff Syukri buat kontroversi dengan merakamkan album atau lagu dangdut terbaharu. Saya tak pasti sama ada sedar atau tak perbuatan merakamkan lagu dangdut kalau berunsur keag4maan atau bagi nasihat tak jadi masalah.

“Tapi jemput artis yang goy4ng g3rudi dan macam-macam. Saya tak kenal siapa artis tersebut. Cuma saya harap pihak Alif Syukri tidak menerbitkan lagu ini dan tidak didedahkan kepada masyarakat. Ini bukan sesuatu yang sihat,” katanya.

PU Syed turut mengingatkan Aliff supaya memikirkan perasaan isteri dan anak-anak melihat aks1 tidak sepatutnya itu yang dipertontonkan di khalayak ramai.

“Bayangkan anak kamu melihat wahai Aliff Syukri, isteri kamu yang menutup aurat itu melihat, anak perempuan kamu, anak lelaki kamu dan ibu kamu melihat perbuatan kamu sekarang. Apa yang kamu mahu ded4hkan kepada masyarakat.

“Cukup kenyangkah kamu dengan kec4man orang? Sering kali kamu keluarkan kontr0versi sampai terp4ksa orang lain pula bagi n4sihat,” katanya.

Dalam pada itu, PU Syed berharap agar Aliff berfikir terlebih dahulu sebelum melakukan perkara dil4rang agama serta bertanyakan adakah dia sudah bersedia menanggung dosa orang ramai.

“Kamu ada nama dan pangkat, tolonglah berfikir sebelum melakukan perbuatan mungk4r. Fikir hal4l har4m, fikir pahala dan dosa dan fikir m4ti kita.

“Saat kem4tian kita bagaimana. Adakah kamu bersedia untuk menanggung segala dosa penonton yang menonton video dangdut meng4rut kamu ini?

“Fikirkan bersama wahai Aliff Syukri. Datuk Seri minta maaf saya tak sebut pangkat. Yang penting nama kamu Aliff Syukri, yang penting kamu takut kepada Allah SWT lebih daripada kamu takut kehilangan harta sendiri,” katanya.

Sumber : Mstar

About admin

Check Also

Aliff Syukri jumpa Shuhada nasihat selamatkan rumah tangga, netizen pula minta tinggalkan Hafidz Roshdi

TINDAKAN usahawan sensasi Datuk Seri Aliff Syukri memuat naik video bertemu dengan isteri pelakon Hafidz Roshdi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *