Gadis ral4t, kawan2 datang ‘birthday p4rty’ sebab nak beri kejvtan dekat rakan lain

Siapa yang tak s3dih apabila ada rakan-rakan yang jenis tidak mengh0rmati peras4an kita dan hari istimewa buat kita.

Lebih-lebih lagi apabila pelbagai usaha telah kita berikan termasuklah menjemput, menyediakan makanan dan juga memberikan pengangkutan percuma buat mereka.

Sambut hari jadi rakan lain di hari jadi tuan majlis

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang gadis apabila melvahkan rasa ral4t apabila rakan-rakannya telah menyambut hari lahir teman mereka yang lain pada majlis hari jadinya.

Lebih meny3dihkan, tem4n lelaki gadis terbabit yang bersungguh mengeluarkan modal untuk majlis tersebut namun perkara lain pula terjadi.

Tiba2 boifren kawan men3mpel bawa polistrin

Dalam luah4n yang dibuat pengguna TikTok dikenali sebagai @pastelphoenixx, dia mengakui terk3jut apabila bukan namanya dalam nyanyian lagu ‘selamat hari jadi’ tetapi rakan yang dihadapannya.

Lebih membuatkannya terk3jut adalah kehadiran teman lelaki rakannya yang ‘konon-konon’ mahu membuat kejvtan.

Walaupun s3dih dengan apa yang berlaku, dia tetap mengambil tind4kan berdiam diri dahulu sebelum men3gur salah seorang daripada mereka melalui WhatsApp sejurus selepas pulang.

Gadis terbabit mended4hkan bahawa dia sebenarnya m4las untuk memanjangkan isv, namun selepas beberapa bulan, rakan-rakannya masih tidak memb4yar hut4ng kereta sewa yang sepatutnya dil4ngsaikan.

Dah guna tapi tak mahu bayar

Menurutnya, teman lelakinya telah membantu mencarikan kereta sewa untuk rakan-rakan perempuan, namun mereka telah melakukan beberapa kes4lahan dan perlu memb4yar RM400 kepada pemilik.

Disebabkan rasa tanggungjawab, teman lelakinya memberi cadangan supaya b4yaran tersebut dib4yar secara separuh-separuh. Akan tetapi, sehingga video tersebut vir4l, barulah geng-geng perempuan itu kembali menghubunginya untuk menyelesaikan hut4ng.

Dah vir4l baru nak balas WhatsApp

Disebabkan itu, pengguna TikTok itu memilih untuk tidak lagi berteman dengan mereka kerana merasakan tind4kan mereka sangat ket3rl4luan.

Walau bagaimanapun, dia menjelaskan bahawa mereka sudahpun memb4yar hut4ng-hut4ng tersebut setelah video terbabit tul4r.

Tak nak bayar hut4ng pulak tu

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang memberikan kata-kata semangat kepada gadis terbabit selepas mengetahui tindakan kurang bijak rakan-rakannya.

Rata-rata mereka mengakui berasa ger4m kerana usaha yang dilakukan oleh teman lelaki @pastelphoenixx telah dikacau oleh rakan-rakan kekasihnya dengan menumpang sama menyambut hari lahir orang lain tanpa mahu mengeluarkan modal.

Diorang dah bayar akhirnya

Takde common sense langsung!

Kenapalah ada kawan2 macam ni

Siapa tak m4rah, bf kita yang keluar modal tetibe bf orang tu men3mpel

Sumber: TikTok @pastelphoenixx 

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *