Dituk4r kendali segmen petang, stesen radio ‘downgr4de’ Fad Bocey?

PENYAMPAI radio dan pelawak Fad Bocey tidak melihat peralihannya mengendalikan segmen Semb4ng Squad di Hot FM sebagai ‘turvn pangk4t’ apatah lagi sebelum ini dia mengendalikan segmen pagi.

Fad atau Fadzlie Nizam, 31, sebaliknya berkata, setiap segmen mempunyai kep3ntingan tersendiri dan bersyukur kerana masih diberi peluang dan kepercayaan untuk menghibvrkan pendengar.

“Tugas sebagai penyampai radio perlu fleksibel. Dalam kontrak kerja juga sudah dinyatakan tentang sebarang pertvkaran dan saya perlu sentiasa bersedia.

“Saya horm4ti keputvsan pihak pengurusan dan tidak pernah rasa downgr4de sebab setiap segmen ada kepentingan tersendiri. Kalau ada berfikiran begitu, terpulanglah.

Fad dan Fizi berganding dalam segmen Semb4ng Squad.

“Apa paling penting saya gembira dan tiada apa yang perlu dipertik4ikan, bukannya gaji saya dikurangkan,” katanya kepada mStar.

Menerusi segmen itu, Fad digandingkan dengan Fizi Ali dan Sembang Squad bersiaran pukul 3 petang hingga 7 malam.

Mengulas gandingan bersama Fizi, Fad berkata, mereka tiada masalah untuk bekerjasama dalam tempoh singkat kerana saling memahami dan faham akan tugas masing-masing.

“Saya gembira dan tidak ada apa yang mahu dipertik4ikan. Bukannya gaji saya dikurangkan”

FAD BOCEY

PELAWAK/PENYAMPAI RADIO

“Saya rasa bertuah digandingkan dengan Fizi kerana dia seorang yang mudah didekati dan tiada masalah bekerjasama meskipun tidak pernah duduk dalam satu konti bersama.

“Fizi ada kepakaran dan pengalaman tersendiri dan begitu juga saya. Kami sama-sama kongsi ilmu.

“Tapi dalam hal teknikal saya banyak serahkan kepada Fizi kerana dia mempunyai lebih banyak pengalaman sebagai penyampai radio,” jelasnya.

Fad turut bersaing di pentas Muzikal Lawak Superstar bersama kumpulan Ubi.

Lima tahun bergel4r penyampai radio, Fad bagaimanapun memberitahu masih belum melupakan kariernya sebagai pelawak dan masih menjadikan ia sebagai keutamaan.

“Keutamaan saya masih lagi sebagai pelawak. Jika ada undangan saya akan berb1ncang dengan pihak pengurusan dan mereka tidak ada masalah untuk saya terlibat dengan mana-mana program lain.

“Berlakon pula saya akan tol4k secara baik kerana komitmen masa. Kalau ada telemovie yang penggambaran tidak lama saya akan terima. Saya perlu imbangkan semua tugas,” jelasnya.

Sumber : Mstar

 

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *