Akak kedai air buah kini kerja di dapur, rasa tak 4dil lelaki2 tul4rkan video ‘terl3p4s’

Beberapa bulan lalu, tvlar di media sosial beberapa video seorang pel4yan kedai minuman di Setiu, Terengganu dip3luk oleh beberapa lelaki yang juga pel4nggan di kedainya.

Video lama wanita itu yang terlihat agak kurang s0pan juga turut dibongkar netizen sehingga kedai air buah tersebut diserbu pihak Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT).

Kini bekerja di bahagian dapur

Susulan daripada itu, wanita yang dikenali sebagai Darlene, 31 telah disiasat oleh pihak berkuasa dan kini bertugas di kedai makan tersebut di bahagian dapur sahaja.

Bimb4ng ada yang cvri2 video lagi

Menurut Utusan Malaysia, wanita berkenaan tidak lagi menjadi pel4yan di kedai minuman terbabit susulan isvnya vir4l sebagai satu langkah berhati-hati supaya hal sama tidak berulang lagi.

“Sekarang, saya lebih banyak berada di dapur dan kaunter kerana bimb4ng ada pihak mengambil kesemp4tan dan cvri-cvri mengambil gambar dan video,”
“Tetapi saya rasa tidak adil kerana tindakan juga wajar diambil terhadap lelaki-lelaki yang terlibat dalam video tular itu dan bukan saya seorang,” katanya.

Lelaki2 terlepas, dia pula yang kena sorang

Tambahnya lagi, dia berasa terkilan dan tidak adil memandangkan hanya dia sahaja yang disalahkan  sedangkan ‘lelaki-lelaki’ tersebut yang merakam serta menyebarkan video tersebut di kedai tempat dia bekerja.

Sejak isv tul4r terbabit, ramai yang datang ke kedai ini semata-mata mahu mengh4mburkan c4cian serta maki4n kepada saya. Namun tidak kurang juga yang memberi sokongan moral,” ujarnya.

Walau bagaimanapun, kedai minuman tersebut masih lagi ber0perasi seperti biasa selepas video  membabitkan dirinya tvlar.

Darlene memaklumkan yang pend4kwaan k3s membabitkan kejadian itu  dijangka dilakukan di Mahk4mah Sy4riah, Kuala Terengganu pada September depan.

Menurutnya, dia berhasrat mendapatkan khidmat peguam bagi menguruskan kes tersebut.

Terdahulu, video Darlene dipeg4ng serta dip3luk oleh  pelanggan-pelanggan lelaki telah menjadi bualan netizen dan menerima kec4man ramai memandangkan dia pernah beberapa kali tular di aplikasi TikTok.

Dia yang bekerja di sebuah kedai minuman kerap mempr0mosikan air buah di kedainya dengan berpakaian agak menj0lok mata sehingga lelaki-lelaki mata ker4njang ‘tert4rik’ untuk singgah ke kedai tersebut.

Sumber: Utusan Malaysia

 

About admin

Check Also

“Siti Nurhaliza Pun Belum Tentu Tergamak Jual Semahal Ko…”, Azwan Ali Pertikai Harga Biskut Shuhada

Tular di media sosial sebelum ini apabila rata-rata netizen meluahkan rasa tidak puas hati dengan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *