“Sepanjang Kari3r Saya Tak Pernah ‘Reqvest’ Nak Dvkvng Heroin,” – Zul Ariffin

“Saya kena teg4skan, sepanjang karier saya tak pernah ‘request’ nak dukvng her0in (dalam lakonan). Semuanya daripada skrip atau pun ar4han.”

Demikian kata pelakon terkenal, Zul Ariffin yang mengakui bab4k yang dilakonkan menerusi mana-mana naskhah tidak lebih sekadar tuntutan kerja.

Zul, 36, berkata, situasi dikr1tik atau disalah tafsir segelintir pihak susulan bab4k tertentu sudah pun dilaluinya sebelum ini.

“Saya datang set penggambaran, salam heroin pun tidak. Tapi sekarang ini saya dibahanlah (dikr1tik). Kalau Zul saja mesti ‘dvkung… dukvng’.

“Bukanlah dikatakan sebagai m4ngsa, tetapi itu ‘perm4inan’ industri. Saya boleh ‘berm4in’ mengenai perkara itu, saya tak kisah. Tetapi mampukah pelakon lain ‘berm4in’ benda yang sama.

“Sampai berapa lama nak begitu, bolehkah mereka bert4han. Macam contoh apa yang pernah terjadi pada saya beberapa bulan lepas mengenai satu video tvlar.

“Vid3o berkenaan belum pun lagi ditayangkan di televisyen, hanya di sosial media saya dan sudah dip4dam. Tapi ada drama lain yang sudah disvnting dan ditayangkan dah pun (babak dvkung). Ia lepas.

“Kalau macam tu, boleh cakaplah ‘diaorang pun boleh cakap untuk tolak, tapi pilih s3dap.’ Kenapa cakap begitu pada saya saja.

“Jadi bila ada yang bercakap sedemikian, saya diam sahajalah. Sebab saya jenis yang horm4t pelakon lain. Malah orang cakap teruk pada saya pun, saya boleh horm4t pada orang lagi,” katanya.

Hampir 15 tahun dalam industri seni, Zul turut mended4hkan dia kini mahu fokus di layar perak berbanding drama.

“Saya ambil keputusan untuk tidak terlalu aktif berlakon drama sebab ada ketikanya mereka yang berada di set tidak begitu ser1us. Meski tidak semua begitu tetapi ia berlaku.

Sumber : media hiburan

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *