“MerekA Tldak mem4hami..” Tnpa Selinvung lagi, Elyana buat peng4kuan Rmai Tk Sangka

Penyanyi dan pelakon, Elyana memberitahu dirinya sudah membuat keputvsan untuk tidak berhijab lagi setelah difikir semasak-masaknya.

Bagaimanapun, penyanyi berusia 35 tahun itu tetap mengambil kepvtusan untuk tidak menjelaskan lebih lanjut mengenai keputvsannya itu. Sebaliknya, dia berharap agar orang ramai mendoakan perkara yang baik buat dirinya. Dalam pada itu, pemilik nama Erneelya Elyana Emrizal mengucapkan terima kasih kepada semua kerana mendoakan dirinya selama ini.

“Saya sudah fikir semasak-masaknya. Inilah saya. Terima kasih kepada semua yang mendoakan selama ini. Jika anda masih lagi mahu mendoakan saya, saya harap doa yang baik itu berbalik kepada anda.

“Baik burvknya, saya yang akan tanggvng. Jika anda boleh terima diri saya, Alhamdulillah. Jika tak boleh, saya tidak dapat berbuat apa-apa kerana inilah saya,” katanya.

Dalam pada itu, Elyana memaklumkan dirinya enggan memikirkan kec4man netizen dan menganggap ia tiada keperluan bagi dirinya untuk menerangkan kepada mereka yang tidak memahami. Jelas Elyana, segala penjelasan dan tindak tanduknya nanti pasti sahaja akan menerima pandangan neg4tif.

“Saya mengambil keputusan untuk tidak menjelaskan apa-apa kerana mereka (netizen) tidak ingin penjelasan daripada saya. Selagi saya menjelaskan, selagi itu macam-macam cerita tidak masuk akal yang akan timbul.

“Jadi, demi menjaga tatasusila, jiwa, persekitaran saya, saya mengambil keputusan untuk tidak menerangkan apa-apa kepada mereka yang langsung tidak mahu memahami,” katanya lagi.

Tambah Elyana, dirinya sudah pen3t menjaga hati orang lain dan kini mahu memberi fokus terhadap perasaan dan jiwa sendiri. Oleh itu, Elyana mahu melakukan apa-apa sahaja yang tefikir untuk dibuat selain menjelaskan dia tidak pernah rasa meny3sal dengan hidupnya.

“Dalam hidup saya tidak pernah rasa penye3alan. Cuma apa yang boleh saya katakan, setiap hari saya impikan kehidupan yang baik untuk jiwa saya.”jelas Elyana.

Terdahulu, Elyana menerima kec4man warganet setelah gambarnya tidak berhijab tular di media sosial dan mengambil keputusan untuk tidak menjelaskan hal sebenar. Tetapi, meluahkan dirinya sudah ‘give up’ kerana tert3kan dengan segelintir netizen yang bermulut pvaka.

Video :

Sumbar : OMM

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *