Gel3k di majlis akikah, netizen sel4r tari4n Ifa Raziah & Kak KM

Baru-baru ini tul4r beberapa video mengenai sebuah majlis akikah pasangan keluarga yang dipercayai ‘sc4mmer’ Mac4u terbesar, Addy Kanna di TikTok. Pun begitu, suasana majlis akikah tersebut telah menerima kec4man ramai apabila ia dikatakan sangat mel4mpau dan tidak menghormati erti majlis yang sebenar.

Menerusi video yang dikongsikan oleh Jauharatu Dini, dilihat seorang wanita berpakaian busana pengantin sambil memegang jambangan bunga  berjalan di karpet selepas seorang lelaki menolak stroller bayi mereka sebelum melakukan cukur jambul.

Bagaimanapun, majlis tersebut telah menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan warganet sebaik sahaja melihat suasana di sekitar majlis terutama munculnya kelibat usahawan kontr0versi, Kak KM yang dilihat sedang asyik ‘g3lek’.

Tidak cukup dengan itu, sebuah video yang memaparkan ramai di antara mereka seperti Kak K, penyanyi Ifa Raziah dan Bella Astillah sedang seronok ‘berg3lek’ sambil menari sehingga menambahkan kem4rahan ramai.

Yang pergi umrah berkali & Kak KM pun satu hal.. tak pernah ins4f

Macam manalah nak dapat keberk4tan?

Tind4kan itu membuatkan ramai meluahkan kekec3waan dan berang apabila sebuah majlis yang sepatutnya disambut dan diraikan dengan penuh adat telah dic3mari dengan kelakuan tidak senon0h oleh mereka. Malah, ada yang mengatakan keberkatan majlis akikah sudah hilang.

Sepatutnya pasang alunan selawat zikir dari mula sampai habis majlis

Sumber: TikTok

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *