“Boleh nak kahwin, Tapi…” Ini Respon Raisuddin..

Pelawak popular Shuib, mengakui dirinya lebih selesa menc4ri isteri bukan dalam kalangan selebriti mahupun usahawan sepertinya.

Setelah pem3rgian isterinya, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin, Shuib men1tikber4tkan untuk menc4ri cal0n isteri yang mampu menjaga ibu dan empat orang anaknya dengan baik.

Namun, Shuib juga menyatakan sel3briti dan usahawan bukanlah cal0n yang bers3suaian untuk dijadikan isteri kerana dia memahami kesibvkkan seorang artis dalam mencipta kerjaya.

“Saya sentiasa sibvk dengan perniagaan dan kerjaya. Dengan empat cahaya mata yang masih kecil, jadi rasanya tiada sel3briti atau usahawan yang sanggup menjaga anak-anak saya.

“Tambahan pula, saya tahu bagaimana sibvknya kehidupan selebriti, begitu juga usahawan. Jadual saya sentiasa sivuk, jadi jika saya pilih wanita yang sama-sama sibvk, siapa akan jaga dan memberikan tvmpuan kepada anak-anak?

“Sebab itu, saya tidak kisah jika cal0n daripada kalangan wanita biasa. Apa yang penting, cal0n isteri mampu menjaga Mama dan anak-anak saya. Jika boleh ‘perg1’ dengan dua syarat ini, insya-Allah, saya akan okay,” kata Shuib.

Selain itu, Shuib turut menyatakan perasaan serta penerimaan anak-anak dan ibunya lebih menjadi keutamaan dalam memilih teman hidup.

“Pasti, saya perlu memik1rkan peras4an anak-anak. Memang keutamaan adalah penerimaan anak-anak dan Mama. Jika mereka terima, barulah saya teruskan.

“Jika tidak, saya tak akan teruskan kerana ini bukan soal saya seorang. Kalau boleh, saya nak kehidupan seperti dahulu macam mana arw4h mel4yan dan r4pat dengan Mama, begitu jugalah calon isteri yang saya mahukan.

“Arw4h dengan Mama cukup rapat, mereka boleh menjadi teman baik dan berkongsi macam-macam perkara. Selain itu, bahagian anak juga paling penting,” kata Shuib.

Terdahulu, Allahy4rham Siti Sarah meningg4lkan suami dan empat cahaya mata, Uwais Alqarni, Dzahira Talita Zahra, Ariq Matin dan Ayash Affan.

Video

Sumber: Berita Harian

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *