“Awal Perkahwinan Dulu Memang Sed1h Cuma…” – Usia Perkahwinan Cec4h 9 Tahun, Izzue Islam Dan Isteri Mahu Fokvs Jalani Raw4tan IVF

Penyanyi dan pengacara, Izzue Islam Mazlan, 32, meng3kui dia dan isteri, Nurinafilah Waharudin atau Awin, kini sedang mencari waktu yang sesuai untuk fokus terhadap raw4tan perseny4waan in-vitro (IVF) sebagai satu usaha untuk mendapatkan zvriat.

Namun, untuk melakukan raw4tan tersebut, beliau dan isteri disarankan oleh doktor untuk mendapatkan rehat yang secukupnya sebelum menyambung semula rawatan berkenaan meskipun sebelum ini terp4ksa menghentikan rawatan itu akibat jadual yang terlalu pad4t.

“Saya dan Awin alhamdulillah keputusan semuanya baik. Cuma doktor pesan memang lkita kena ada masa dan set betul-betul masa untuk rehat dan sambung tre4tment.

“Sebab kalau kerja je dan tak ada masa yang betul-betul untuk rehat, dia akan ganggu. Dan berkemungkinan juga akan tak jadi.

“So, kalau boleh kita nak buat terus jadi lah kan… Kalau tak boleh kena betul-betul cari time tu,” katanya.

Sementara itu, Izzue mengakui untuk melakukan rawatan IVF, beliau dan isteri memerlukan jangka masa sekurang-kurangnya 9 bulan.

Dan, beliau juga menjangkakan akan menjalani proses tersebut pada tahun ini bergantung kepada keadaan dan komitmen kerjanya.

“Sekarang ini jadual sampai hujung tahun sudah disusun. So, memang plan kami cuba kosongkan at least 9 bulan untuk IVF ni.

“Yelah… nak buat IVF ni bukannya mudah. Kita tak boleh berhuha-huha lepas jalani raw4tan. Benda tu semua kena jaga.

“Tanggungjawab yang ada pun kena lun4skan. Insya-Allah kalau sempat hujung tahun ini tapi kalau tak sempat memang kena plan balik lah…” jelasnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Izzue Islam ™ (@izzueislam)

Walaupun usia perkahwinan kini menc3cah 9 tahun, bekas ahli kumpulan Forteen ini berkongsi pernah berasa s3dih dengan ujian zvriat ini namun, tetap bersyukur kerana dikurniakan isteri sebagai sumber kekuatan yang paling kuat untuk dirinya.

Justeru itu, dia percaya soal rez3ki itu semuanya sudah ditentukan Allah.

“Kalau tanya saya s3dih ke tak… saya jawab tak. Awal-awal dulu mungkin… cuma rezeki anak tu belum dapat tapi Allah beri rezeki kesihatan dan itu saya patut bersyukur.

“Kalau ditanya pasal kekuatan, saya bersyukur sebab Allah temukan saya dengan Awin. Sebenarnya, kekv4tan saya yang paling kvat adalah isteri saya. Yang pertama sekali. Dan, kedua keluarga saya serta orang-orang sekekliling dan sahabat.

“Kerana mereka ini lah yang sentiasa memberiak kata-kata p0sitif malah tak pernah membanding-bandingkan saya kata bila nak ada zvriat dan sebagainya,” katanya.

Ditanya mengenai pengambilan anak angkat pula, pasangan ini memaklumkan, buat masa ini mereka tidak terfikir untuk mengambil anak angkat kerana sedia maklum tanggungjawab yang harus dip1kul itu besar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Izzue Islam ™ (@izzueislam)

Sumber : Ohbulan

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *