“Aku dah agak siapa..”- Ters3bar Vdeo Dikatakan Jadi Pvnca, d4kwa Pihak Cuba Jatvhkan Noh Hujan

Sejak beberapa hari kebelakangan ini, beredar di media sosi.aI berkenaan khabar an.gin ada video dan gambar kurang S0p4n vokalis kumpulan Hujan, Noh Salleh yang ‘b0c0r’.

Namun begitu, sejak ber1ta tersebut diperkatakan, masih belum ada sebarang kemvnculan video-video yang did4kwa oleh beberapa media dan w4rtawan h1buran terseb4r di mana-mana laman sosial sehinggalah berita penc3r4ian Noh dan Mizz Nina pula menjadi topik utama.

Padahal takde pun ‘leak’. Justeru itu, seorang pengguna Twltter telah menyuarakan ker4.guan tersebut dan membuat sp3kulasi kemvn.gkinan apa yang dinyatakan adalah salah satu pr0paganda mahu menj4.tvkan im3j Noh Salleh selaku penyanyi terkenal.

Menerusi ciapan yang dibuat oleh @khairizulfadhli, dia memaklumkan andai kita menc4ri video Noh Hujan, pastinya akan keluar banyak akaun media sosial p4.lsu dengan mengatakan bahawa mereka mempunyai video ‘boc0r’ tersebut.

Hakikatnya, tiada satu pun video yang dimaksudkan dan setakat ini hanya ada gambar menunjvkkan f4il tersembunyi ada wajah Noh dan thumbnail video sahaja. Itu juga tidak menjel4skan h4l sebenar dan boleh ditukar-tukar.

Menerusi ciapan yang dibuat oleh @khairizulfadhli, dia memaklumkan andai kita mencari video Noh Hujan, pastinya akan keluar banyak akaun media sosial p4.lsu dengan mengatakan bahawa mereka mempunyai video ‘b0cor’ tersebut.

Hakikatnya, tiada satu pun video yang dimaksudkan dan setakat ini hanya ada gambar menunjukan f4il tersembunyi ada wajah Noh dan thumbnail video sahaja. Itu juga tidak menjel4skan hal sebenar dan boleh ditukar-tukar.

Jadi, dia membuat rangkvman bahawa mungkin ada pihak yang cuba untuk menjatuhkan penyanyi itu dan dibayar bagi mengheb4hkan khabar angin tersebut kepada media-media.

 

Ramai yang fikir perkara sama. Perk0ngsian pengguna Twltter berkenaan telah mendapat perhatian warganet dan kebanyakannya bersetuju dengan apa yang diperkataan @khairizulfadhli.

Hal ini susulan tiada langsung video yang dimaksudkan dan ini bermakna video atau gambar kurang s0pan itu tidak ters3bar atau mungkin memang tiada langsung.

“Tengok video YouTube banyak yg slang India pakistan”
“ada orang bayar. tak tahulah mark3ting stunt ke apa”
“Zaman sekarang dah boleh deepfake muka orang”

“Mungkin cub4an untuk blackmail. Buat video/gambar dia, gut untuk seb4rkan dengan jumlah sekian-sekian. Bila tak dilayan depa buatlah cenggini”
“rasa geng wartawan kot g buat, mereka kan bengang bila tanya Noh, boleh”

“tkade pon video tu. tak wujud pon. ye laki sama perempuan pon sama naik mnngeletis nak tgok konek noh kononnya nak tgok betul ke tak tu noh”

Did4kwa Ada Vldeo Kurang Sop4n Noh Hujan, Punc4 Rumah Tngga Ret4k

KETIKA kec0h orang memp3rsendakan wartawan selepas dis1ndir Noh dalam temu bual pada sid4ng media pada 13 Julai lalu, kini warganet beralih tvmpuan pula kepada isv baharu yang mengaitkan vokalis Hujan itu.

Dipercayai terdapat rakaman video yang kononnya menyerupai Noh dalam aks1 kurang s0pan namun tidak dipastikan sama ada ia Noh atau orang lain.

Ataupun ada pihak sengaja mengada-adakan cerita sema-mata untuk menj4tuhkan penyanyi itu atau mahu mer0sakkan rumah tangganya?

Bagaimanapun menerusi beberapa komen netizen, ada yang mendakwa tidak akan berg0yang pokok jika tiada angin yang mengg0ncangnya.

Selain itu kec0h juga apabila di laman semb4ng forum Internet yang mend4kwa terdapat rakaman perbualan seseorang kononnya bagi mengaitkan kecvrangan Noh terhadap isterinya.

Gambaran kisah itu seakan-akan menguatkan lagi dakw4an bukan sahaja berlaku ker3takan rumah tangga mereka namun dipercayai ia juga telah berakhir.

Dalam masa sama status Mizz Nina di media sosial baru-baru ini sering berkongsi kata-kata motivasi seolah-olah menceritakan masalah dihadapinya.

Antara petikan kata-kata yang ditulis dalam Bahasa Inggeris itu bermaksud; sama seperti mengambil ubat, tiada siapa yang suka kerana p4hit namun perlu diambil kerana baik untuk kita.

Tatkala ini kisah mereka sedang diperkatakan, kedua-duanya masih mengvnci mulut seolah-olah tiada apa yang berlaku.

Kalau betul kau chet, wajar wartawan bertanya supaya netizen kec4m cheater

Namun j3las terbayang di wajah Noh, agak kurang senang saat diajukan wartawan mengenai rumah tangganya sebaliknya dia menempelak agar pihak media lebih memberi fokus kepada kerjaya seni artis.

Bercakap kepada media dalam satu acara pada 13 Julai lalu, Noh, 37, menafikan segala khabar angin bvruk tentang rumah tangganya dan menganggap pihak media sudah tert1pu dengan segala g0sip pan4s bertebaran.

“Entahlah, tiada komen… Anda semua kena t1pu. Fake news,” katanya.

Noh dan Mizz Nina berkahwin pada 2 Julai 2011 dan mereka memiliki seorang anak angkat iaitu Musa.

Sumber: Mstar dan metro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *