Pasang n1at masuk universiti cari kek4sih… Iman Troye lup4kan hasr4t ‘cinta m0nyet’, sibvk fokus pelajaran

MENGAKUI pernah bercinta semasa tahun pertama pengajian di universiti, penyanyi Iman Troye akur hubvngan tersebut tidak bert4han lama kerana kedua-dua mahu memberi fokus kepada pelajaran.

Menurut Iman atau nama sebenarnya Siti Nur Iman Alyssa Sahabudin, 22, dia tidak pernah mendedahkan mengenai perkara itu kerana menganggap ia hanyalah fasa ‘cinta monyet’ seorang remaja.

“Jujur saya katakan ketika awal melanjutkan pelajaran masuk ke universiti sudah ada ni4t untuk mencari pasangan. Bagaimana hubvngan saya dengan bekas kekasih hanya bertahan selama dua tahun sahaja.

Iman kini lebih fokus pada pelajaran.

“Rasanya di hujung sesi pembelajaran ini masing-masing lebih fokus kepada diri sendiri sehingga tiada masa untuk beri tvmpuan kepada orang lain.

“Saya anggap ia hanya sekadar cinta monyet. Saya pun tidak pernah berkongsi siapakan lelaki itu kerana kita tidak tahu jodoh sebenar di masa akan datang,” katanya kepada mStar.

Sebagai seorang pelajar diploma dalam bidang muzik, Iman berkata dia mempunyai tanggungjawab besar untuk memberi contoh baik kepada pelajar sekolah, lebih-lebih lagi selepas dilantik sebagai ikon pusat pembelajaran PTTI.

Tidak menganggap ia sebagai satu tek4nan, Iman berkata gelaran ikon itu juga memberi semangat buat dirinya supaya sentiasa berfikiran p0sitif dan berusaha melakukan yang terbaik dalam pelajaran.

“Memang suk4r apabila dilantik sebagai ikon kerana ramai yang ingin tahu keputusan dalam peperiksaan. Saya juga sentiasa menjaga peribadi supaya menjadi contoh kepada pelajar sekolah.

“Dari sudut yang berbeza, saya melihat ia sebagai pemb4kar semangat. Jika saya katakan susah melalui zaman belajar, ada yang lebih tervk lagi… jadi setiap pagi saya sentiasa mengingatkan diri untuk terus berusaha,” jelasnya.

Dalam pada itu, Iman berkata status sebagai seorang pelajar sama sekali tidak menghalang dirinya untuk terus aktif dalam bidang muzik.

Memandangkan dia sedang mengikuti pengajian diminati, Iman mengakui pembelajaran kursus berkenaan menyeronokkan.

iman merupakan ikon PTTI bersama MK K-Clique.

Malah, penyanyi lagu Teman ini mer4ncang untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat sarjana muda jika diberikan peluang.

“Saya minat muzik dan saya juga belajar dalam bidang yang sama. Jadi tidak ada masalah dan saya seronok melalui semua perjalanan sebagai pelajar dan anak seni.

“Saya juga masih menikmati usia muda seperti biasa kerana rakan-rakan juga belajar dalam bidang sama. Kami boleh keluar bersama selepas waktu kelas atau selesai melakukan tugasan.

“Memang ada perancangan untuk terus sambung belajar, cuma ia bergantung kepada masa. Jika semua berjalan l4ncar saya akan teruskan,” ujarnya.

Sumber : Mstar

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *