Neelofa Umum Jval Inai Di Shopee, Stokis Dan Agen Kec3wa Kena ‘Tik4m Belak4ng’

Kalau sebut tentang prodvk inai, pastinya ramai yang akan teringat tentang inai yang dikeluarkan oleh selebriti terkenal, Neelofa. Mana tidaknya, pelbagai k0ntr0versi yang berlaku sebaik sahaja produk tersebut dilanc4rkan di mana ada pelbagai re4ksi diberikan oleh pelanggan yang telah membelinya.

Umum mengetahui pelakon, pengacara dan usahawan tersoh0r iaitu Noor Neelofa telah memasarkan produk inai diberi nama Innai Nunha sehingga telah mer4ih pelbagai re4ksi di kalangan warganet.

Baru-baru ini pula, nama Neelofa sekali lagi menjadi sebvtan apabila satu IG Story yang dimuatnaik di Instagram miliknya menjadi bualan ramai. Menerusi gambar yang dimuat naik itu, Neelofa mer4kamkan gambar produk inai tersebut dan memberitahu ianya boleh dibeli di platform Shopee.

Pengumumannya itu kemudian menimbulkan rasa kurang senang netizen terutamanya para agen dan stokis yang menjual produk tersebut. Menurut mereka, tind4kan Neelofa itu seakan-akan cuba ‘tik4m belakang’ para agen dan stokis serta boleh membuatkan jvalan mereka terj3jas pada akhirnya.

Neelofa umum HQ Innai Nunha jual di Shopee

Terbaharu, perk0ngsian InstaStory usahawan berusia 33 tahun itu sekali lagi menarik perh4tian ramai pihak terutama pihak ejen dan stokis produk inai keluarannya.

Menerusi perk0ngsian tersebut, dilihat Neelofa memberitahu kepada orang ramai bahawa mereka boleh m3mbeli produk inai tersebut di Shopee Innai Nunha HQ dengan harga RM35/kotak.

Apa guna ada stokis dan ejen kalau HQ buka ju4lan di Shopee?

Ekoran itu,  ramai dilihat tidak berpvas hati apabila Neelofa membuka platform dalam talian baharu iaitu Shopee bagi menjual  produk inai miliknya. Kebanyakan yang tidak berpvas hati tersebut adalah barisan stokis dan ejen Innai Nunha di mana ia dikatakan akan menganggu hasil jualan mereka.

Mana tidaknya, bukan mudah untuk ejen dan stokis mahu menghabiskan stok yang dipegang oleh mereka sekiranya pihak HQ mula menjual produk tersebut. Malah, ada di antara mereka terpaksa repacking semula inai dalam kotak tersebut hanya disebabkan sachet tidak mempunyai cetakan gambar.

Kesi4n ejen teran1aya mod4l beribu-ribu

Perkongsian tersebut juga mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen mengatakan tindakan Neelofa seperti ‘men1kam belakang’ ejen dan juga stokis produknya sehingga terpaksa mengeluarkan modal beribu-ribu ringgit.

Mereka turut berpendapat bahawa hal ini tidak sepatutnya terjadi kerana akan menjejaskan jualan stokis dan agen yang bertungkus lumus memasarkan produk tersebut.

Bahkan para agen dan stokis juga menganggap ianya akan menganggu jualan mereka untuk menghabiskan stok yang sedia ada pada mereka. Keputusan Neelofa membuka jualan di platform Shopee juga dikatakan akan menyukarkan mereka apabila HQ sendiri sudah mula menjual produk tersebut dan bers4ing dengan para agen dan stokis.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen turut memberikan reaksi negatif melihat perkongsian tersebut. Malah ada juga netizen yang berkongsikan kesukaran mereka untuk menjual produk tersebut dan berasa meny3sal menjadi agen dan stokis.

Masa jadi ejen untuk produk Kucate pun cakap b3lit-b3lit, sama juga susu pisang…

Malah, ada yang mended4hkan diri mereka turut terj3rat semasa mahu menjadi sebahagian daripada ‘ahli keluarga’ produk Kucate and Nilofa milik keluarga Neelofa dengan mengatakan am4ran yang diberikan adalah berb3lit-b3lit.

Dari dulu lagi dia tak pandai berbisnes

Apa-apa pun, dia k4lis benda negatif

Sehingga kini, tiada sebarang kenyataan dan penjelasan  daripada Neelofa ataupun mana-mana pihak terlibat mengenai isu ini.  Berkemungkinan juga usahawan itu k4lis kepada komen-komen dan tidak mempunyai masa bagi memikirkan sesuatu yang remeh seperti ini.

Sumber: Facebook Ija Juhari, Instagram @neelofa

 

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *