“Segala-Galanya Baru Buat Saya” – Singl3 Berjudul Namo, Sweet Qismina Cebvri Bid4ng Nyanyian

Pelakon Sweet Qismina menyatakan hasrat untuk melangkah ke fasa baru dengan mencvba dalam bidang nyanyian.

Memetik laporan BH Online, Sweet atau nama sebenar Farhanna Qismina Supandi, 24, berkata dia meng1mpikan untuk memiliki single sejak empat tahun lalu, namun belum menemui karya yang betul-betul kena dengan jiwanya.

“Alhamdulillah, selepas perbinc4ngan dengan Warner Music Malaysia, akhirnya saya berjaya memulakan perjalanan merak4mkan single pertama, November tahun lalu. Bagaimanapun, proses rak4man hanya selesai, bulan ini.

“Ia tidak ubah seperti satu pengembaraan yang menyeronokkan. Saya bermula sejak kecil sehingga hari ini dengan mencub4 pelbagai cabang seni.

“Bidang lak0nan sebati dengan jiwa kerana ia cinta pertama saya. Namun, menerusi nyanyian, saya temui kepu4san baru dan tidak s4bar memulakan fasa ini.

“Dilam4r pula Warner Music Malaysia seakan m1mpi, namun, saya anggap ia langkah baru untuk memulakan pengembaraan ini,” katanya.

Sweet gvgvp dengan kemvnculan singl3 berjudul Namo ciptaan Mas Dewangga, Jova Devito dan Aden King.

“Berdebar rasanya hendak perken4lkan single pertama. Ia adalah perc4turan pertama saya dalam bidang muzik, dahulu saya pernah mvncul sebagai penyanyi und4ngan, kini saya menjadi pem4in utama.

“Segala-segalanya baru buat saya. Sewaktu proses rak4man dijalankan, setiap detik meningg4lkan kenangan manis yang tidak mampu dilup4kan.

“Perasaan berdeb4r hanya Tuhan sahaja yang tahu. Alhamdulillah, kesemuanya berjalan dengan lanc4r dan single Namo dapat dihasilkan dengan sempurna,” katanya.

Dengan jadual lakonan p4dat, graduan Ijazah Sarjana Muda dalam jurusan Komunikasi Massa (Perhubungan Awam) di Universiti dan Kolej SEGi, Selangor cuba membahagikan masa untuk menc3buri bidang nyanyian dan berharap agar single dan muzik video diterima dengan baik.

“Dalam video muzik Namo, penon0on boleh melihat sisi lain yang tidak pernah ditampilkan.

“Saya cuba tampilkan sesuatu berbeza dan lari daripada perkataan ‘Sweet’ itu sendiri. Jadi, peminat muzik perlu menonton video muzik Namo.

“Saya tidak harap banyak, cukup tanda sok0ngan pos1tif peminat kerana saya sendiri masih mer4ngkak dalam bidang nyanyian.

“Namun, saya teruja menerokai bidang muzik dan berharap peminat yang mendengar single Namo akan terhibur dan teruskan menyokong saya,” katanya.

Sumber: BH Online

 

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *