Makan Daging B4b1 Mentah & Hempedu Ul4r, Wanita Belajar Ilmv Hit4m Sebab Nak Bal4s Dend4m– ‘Masa Gugvr Nampak J1n Jil4t Dar4h Di Kaki’

Sejak kebelakangan ini, nama bekas dukvn di Indonesia iaitu Ria Puspita Sari menjadi bualan h4ng4t netizen selepas kemunculannya dalam satu program di Youtube Curhat Bang oleh Denny Sumargo. Program berdurasi hampir 1 jam itu memaparkan Ria menceritakan pengalaman silamnya sepanjang menuntut ilmu hit4m

Nekad belajar ilmu hit4m nak bal4s d3nd4m

Ria Puspita Sari dikatakan mula mempelajari ilmu hit4m dan berj1nak sebagai dvkun pada usia remaja iaitu ketika masih bergelar pelajar sekolah menengah. Tujuannya adalah kerana mahu membalas d3nd4m terhadap perbuatan orang-orang yang sering meny4kiti dirinya dan keluarga.

Selain itu, dia mahu kaum lelaki tVnduk kepadanya kerana sebelum ini sahabat baiknya pernah ditingg4lkan oleh seorang lelaki ketika hamil luar nikah. Tambah Ria lagi, ada suatu ketika di mana ibunya sendiri pernah dis4nt4u oleh seseorang. Bukan itu sahaja, datuknya juga meningg4l akibat menjadi mangsa ilmu hit4m.

Tidak tahan dengan kehidupannya pada ketika itu, Ria nekad berjumpa dengan seseorang yang bernama ‘Abah’ untuk menuntut ilmu keb4l. Meskipun sudah dihalang oleh si bapa, tetapi Ria tetap berd4gil mahu mempelajari ilmu hit4m.

‘Ketika jadi dukVn, saya tak boleh h4mil’

Bercerita kembali mengenai proses menuntut ilmu tersebut, Ria mendedahkan perlu bertapa selama 41 hari dan melakukan ritval tertentu. Lebih mengejutkan apabila dia perlu memakan daging b4bi yang mentah, makan hempedu ul4r yang ditangkap sendiri serta berendam di dalam perigi tanpa makan dan minum. Tambah Ria lagi, terdapat ratusan orang sudah dis4ntau atau derit4 akibat terkena ilmu hit4m menerusi servis s1hir yang ditawarkan olehnya.

Namun pada suatu hari, Ria mendakwa didatangi seorang lelaki tua yang mengvgut akan menghantarkan kepadanya sih1r, jika tidak, Ria perlu bertavbat. Tetapi pada waktu itu, Ria masih berd3gil dan yakin dia mampu mel4wan tetapi sebaliknya yang berlaku apabila Ria dikatakan mengalami demam panas selama tiga hari. Dalam kejadian tersebut, kanak-kanak itu telah ‘datang’ membantunya.

Tidak terhenti di situ, kehidupan Ria pada ketika itu sangat menderit4 di mana dia seperti ditvsuk dan seolah dirinya dibak4r. Melihat keadaan Ria semakin tervk, si bapa sekali lagi meminta Ria untuk kembali ke jalan yang benar. Sehinggalah pada suatu hari, dia terdetik untuk bertaubat selepas bermimpi didatangi oleh seorang laki-laki yang tinggi besar dan bertanya kepadanya dengan kalimat “Man Robbuka”. Selepas mimpi itu, Ria nekad mahu bertaub4t dan kembali ke jalan Allah SWT dengan bimbingan si ayah. Sejak tahun 2016, Ria fokus memperbaiki diri dan membantu menyembuhkan orang-orang yang s4kit dengan kemampuannya.

Sumber: OHBULAN

 

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *