Ajak buka kis4h lama dedah sik4p Shahrol… suruh tol4k tawar4n Era tapi dia ambil peluang itu

KEPUTUSAN Fizi Ali meningg4lkan Suria FM mendapat re4ksi pelawak Shahrol Shiro yang mend4kwa pihak pengurusan stesen radio itu tidak profesional semenjak dia masih lagi bergelar penyampai saluran itu.

Perkongsian panjang lebar yang dik0ngsi oleh Shahrol itu kurang disenangi Ajak yang merupakan penyampai segmen Team Pagi Suria bersama Suraya Borhan.

“Awak bercakap dari sebelah pihak ke tuan? Hakikatnya tak berg4duh pun. Perlu ke nak up isv ini? Perlukan spotlight ke?

Shahrol dan Ajak menjadi juara Maharaja Lawak Mega 2018.

“Buat benda yang lebih berkualiti, menyatupadukan. Bukan mel4ga-lag4kan. Hakikatnya semua kawan. Kalau awak anggap musvh, biar seorang sahaja tak perlu ajak kawan,” komen Ajak.

Shahrol terdahulu berkongsi pengalaman perkhidmatannya bersama Suria FM sebelum ditam4tkan gara-gara masalah disiplin.

Ajak dan Shiro yang sebelum ini pernah bersama dalam kumpulan Shiro dilihat cuba berkongsi pendapat masing-masing dalam perjalanan mereka bergelar penyampai radio.

Memberi respons terhadap komen Ajak itu, kata Shahrol pengundurannya telah membuka ruang rezeki buat Ajak yang ditawarkan ke Suria FM selepas berkhidmat dengan Hot FM.

Dalam kom3n balas lain, Ajak mendedahkan dia pernah men4ngguhkan tawaran Suria FM kerana memikirkan persahabatan bersama Shahrol dan turut meminta pihak pengurusan stesen itu tidak meneruskan tindakan s4man terhadap sahabatnya kerana isu dalaman.

“Hari pertama saya keluar Hot FM saya dipelawa untuk sertai Suria. Dalam perbincangan untuk tvkar gambar awak kepada saya. Atas dasar sahabat, saya pilih meng4nggur daripada ambil tempat awak.

“Saya juga mer4yu pihak Suria tidak teruskan s4man atas masalah lama awak. Hakikatnya selepas setahun awak tinggalkan barulah saya sertai Suria.

“Ini beza dengan apa yang awak buat pada saya waktu kita dapat tawaran Era awal karier dulu sahabat. Awak kata kita jangan terima. Saya percaya cakap awak dan saya t0lak pelawaan radio nombor satu. Rupanya awak terima pelawaan itu dengan orang lain,” katanya.

Fizi yang sebelum ini bersama Ajak dan Suraya Borhan mengendalikan Team Pagi Suria mengumumkan pengunduran dan memulakan kerjaya di di stesen Hot FM bersama Fad di segmen Sembang Squad.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga

Sumber : Mstar

 

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *